24. feb, 2015

Olio

Het was gister een regendag in Palermo. Valeria vertelde bij het ontbijt dat het hier steeds vaker en steeds harder regent. Gelukkig biedt haar B&B, waar ik voor € 25,50 per nacht gebruik van maak, me de gelegenheid de columns en artikelen te schrijven die deze dagen op mijn programma staan. 's Middags eet ik bij een 'oude bekende', ristorante Primi Piatti, waar het eten altijd goed is en bezoek ik de adembenemend mooie duomo van Monreale, even buiten Palermo op een hoge rots. Het restaurant dat Valeria me voor 's avonds heeft geadviseerd is helaas op maandag gesloten. Dan maar vertrouwen op Tripadvisor? Ristorante Bacco scoort hoog en elke review wordt door de eigenaar beantwoord. Als ik er later op de avond langsloop word ik voor de deur al vriendelijke aangesproken. Een voorteken? Ik negeer het en ga naar binnen. Anderhalf uur later sta ik weer buiten. Aardige mensen die vast en zeker hun best doen. Maar de kwaliteit van het eten is net als de wijn maar matig. Het ergst is de olijfolie. Van De Spar. Olio di olive da diversi paesi dell' Unione Europea. Niet Siciliaans... Niet eens Italiaans... Onvergeeflijk.